Loppuvuoden rypistys

10.11.2017

Aika kuluu vauhdilla, päivissä valoisa aika lyhenee ja kelit kylmenevät, eli lähestymme
taas vähitellen joulua ja vuodenvaihdetta. Voimme siis ruveta alustavasti arvioimaanomaa onnistumistamme tämän vuoden osalta, erityisesti on otettava oppia epäonnistumisista tai asioista, jotka jäivät vajaiksi tänä vuonna. Toki positiivisetkin asiat pitää huomioida ja niitä pitää yrittää pitää yllä ja vielä parantaa mahdollisuuksien mukaan. Myös tämä yhdistystoiminta on jatkuvaa oppimista.

Ennen lopullista tilinpäätöstä tästä vuodesta on vielä joitakin merkittäviä tapahtumia
tulossa tätä kirjoitettaessa. Ensimmäisenä tulee yhdistyksemme ylin päättävä kokous, eli
sääntömääräinen vuosikokous tiistaina 14.11.2017. Toisena merkittävän tapahtumana haluan edelleen nostaa esiin yhdistyksemme perinteisen jouluglögin tänä vuonna korvaava Suomi 100 v -juhla tiistaina 5.12.2017. Näistä toivottavasti saamme lisää positiiviseksi arvioitavia asioita tälle vuodelle!

Tämä on ollut ensimmäinen vuoteni HeRIAn puheenjohtajana ja toki osin harjoittelua tuohon toimeen. Hallituksen tehtäväjakoja lähdettiin muokkaamaan alkuvuodesta ja pyrimme hakemaan uudenlaista tiimiajattelua hallitustoimintaa, tämä kokeilu ei ole täysin onnistunut ja jäsenistön suuntaan se on näkynyt muutaman tapahtuman järjestämättä jäämisenä, koska näille ei ole ollut entiseen tapaan nimettynä suoraa vastuuhenkilöä. Tähän meidän pitää löytää selkeyttä ensi vuoden hallituksessa, kokonaan emme luovu tiimiajattelusta kuitenkaan. Tämä vuosi on myös ollut erittäin kiireinen kaikilla hallituksemme jäsenillä työ- ja siviilielämän puolella, eli ajankäyttö on ollut rajallista hallitustoimintaan, jonkinlaista tehostamista on siis pyrittävä myös saamaan aikaan, jotta selviämme meille vuosikokouksessa annettavista tehtävistä jatkossakin.

Positiivisena nostona haluan ainakin nostaa esiin uudet verkkosivumme, eli näiden
muokattavuus ja käytettävyys ovat mielestäni entisiä parempia. Toki sivujen aktiivinen käyttö tiedotustoiminnassamme ja sisällön laajentaminen ovat vielä tulevia selkeitä kehityskohteita. Myös monet järjestetyt tapahtumat ovat keränneet mukavasti osallistujia ja positiivista palautetta, näiden pohjalta pyrimme järjestämään jatkossakin saman kaltaisia tapahtumia. Sitten on toki niitä huonommin osallistujia kerääviä tapahtumia tai jossain määrin järjestelyiltä epäonnistuneita, näihin meidän on yritettävä tehdä korjausliikkeitä, löydettävä uutta sisältöä tai uudistettava tapahtumat kokonaan. Mielestäni olisi hyvä suuntaus, jos saisimme sen noin 8-10 enemmän järjestelyjä vaativaa tapahtumaa vuodelle ja sinne sitten joukkoon muita tapahtumia täydentämään tarjontaa.

Teemme arviointia menneestä ja ensi vuoden suunnittelua vuodenvaihteen molemmilla puolilla hallituksen kokouksissamme, mielellämme toki kuulemme myös jäsenistöltämme palautetta tai peräti kehitysideoita. Voitte olla palautteiden tai ideoinen kanssa keneen tahansa hallituksemme jäseneen yhteydessä!

Rauhaisaa loppuvuotta!

Tuomas Koski-Lammi
HeRIA ry, hallituksen puheenjohtaja

21.12.2018Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta
22.11.2018Laatu edellä vuoteen 2019
03.09.2018Uudistumisen tarvetta?
21.06.2018Huolehtikaa koulutuksestanne!
15.04.2018KesäRIA 2018 peruttu
15.04.2018Yhdistyksen kevätkokous 18.4.2018
21.12.2017Joulutervehdys
04.12.2017Helsingin RIA ry:n joulujuhla
25.11.2017Vuoden RIAlainen 2017
10.11.2017Loppuvuoden rypistys

Siirry arkistoon »