Huolehtikaa koulutuksestanne!

21.06.2018

Huolehtikaa koulutuksestanne!

 

Lämpötilat nousevat, valon määrä on selkeästi lisääntynyt ja luonto heräilee kasvuun. Kevät ja alkukesä tarjoavat monella tavalla positiivista voimaa pimeän talven jälkeen. Toki kesäkaudelle myös rakentaminen entisestään kiihtyy ja osalle ainakin tämä näkyy kasvaneena työkuormituksena, pyrkikää siis nauttimaan tulevasta kesästä sekä pitämään myös itsestänne ja jaksamisesta huolta.

 

Pääkaupunkiseudun rakennusvalvonnat ovat tehneet jo useamman vuoden yhteisiä tulkintakortteja määräyksistä yms. asioista selkeyttämään rakentamisen ammattilaisten työtä. Nyt tulkintoja on lähdetty viemään laajemmalle Suomeen Topten-rakennusvalvontojen (toistakymmentä suurta Suomalaista kaupunkia) kautta ja tulkinnat ovat taas herättäneet keskustelua. Erityisesti suunnittelijoiden ja työnjohtajien pätevyyksien tulkinnoista nousee aika-ajoin keskustelua esiin. Kehitystä kannattaa seurata ja tarvittaessa huolehtia omasta täydennyskoulutuksesta, että pätevyydet tehtäviin säilyvät. RIAn yksi suuri tehtävä on jäsentensä edunvalvonta, eli mikäli tulkinnoissa on epäselvyyttä tai tuntee kokeneensa jossain yksittäisessä tulkinnassa vääryyttä, niin yhteyttä rohkeasti RIA-liiton toimistoon!

 

Yhtenä RIAn suurena ponnistuksena rakennusarkkitehtikoulutus uudelleen käynnistettiin vuonna 2014 lähes parinkymmenen vuoden tauon jälkeen, tänä keväänä siis saamme myös uusia valmistuneita rakennusarkkitehtejä taas työmarkkinoille. Onnea siis kaikille eri suuntautumisaloilta tänä keväänä valmistuville opiskelijoille ja tervetuloa kunnolla työelämään! Ja teille joilla opinnot ovat vielä kesken, niin muistakaa hoitaa tutkinto loppuun asti, vaikka tämän hetken noususuhdanteessa työmarkkinat repisivätkin jo töihin! Myöhemmin tutkinnon loppuunsaattaminen on erittäin hankalaa ja jossain vaiheessa keskeneräinen tutkinto voi sitten kuitenkin sulkea ovia johonkin suuntaan.

 

Kesälle on monenlaista tapahtumaa taas HeRIAn puitteissa. Kesäkuun alussa on mm. muutama kotimaan matka ja yhdistyksemme golf-mestaruuskilpailut. Heinäkuussa ratkotaan RIA-liiton golfmestaruudet HeRIAn järjestämässä kisassa. Tapahtumista löytyy lisätietoa tästä lehdestä ja www.heria.fi. Muutama vanha Hallituksemme jäsen on osallistunut myös hallituksen ulkopuolelta tapahtumien järjestelyyn aktiivisesti, kiitokset siis Jari Lahtinen ja Anna-Riitta Kallinen! Ja mikäli sinulla voisi olla jäsenistömme kiinnostava tapahtuma tai kohde tiedossa, niin ota rohkeasti yhteyttä!

 

Liiton tapahtumista Kesä-RIA jää tänä kesänä valitettavasti pitämättä, järjestävän paikallisyhdistyksen henkilövaihdokset ajoivat tapahtuman järjestelyt umpikujaan. Kesällä 2019 kesätapahtuma on sitten liiton toimiston järjestämänä ja täällä meidän toiminta-alueella.

 

Hyvää alkavaa kesää!

 

Tuomas Koski-Lammi

HeRIA ry, hallituksen puheenjohtaja

03.04.2019Uudet säännöt
21.12.2018Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta
22.11.2018Laatu edellä vuoteen 2019
03.09.2018Uudistumisen tarvetta?
21.06.2018Huolehtikaa koulutuksestanne!
15.04.2018KesäRIA 2018 peruttu
15.04.2018Yhdistyksen kevätkokous 18.4.2018
21.12.2017Joulutervehdys
04.12.2017Helsingin RIA ry:n joulujuhla
25.11.2017Vuoden RIAlainen 2017

Siirry arkistoon »