Työnhaku

RIA auttaa alan työnantajia ja opiskelijoita löytämään toisensa

Designer-table-513091

RIA auttaa opiskelijajäseniään löytämään kesäksi töitä ja harjoittelupaikkoja omalta alalta. RIA tarjoaa maksutonta näkyvyyttä työnantajille, jotka tarjoavat kesätöitä AMK rakennusinsinööri, -arkkitehti ja -mestariopiskelijoille. RIAn kautta työnantajat tavoittavat lähes 3500 alan opiskelijaa.
Välitämme tietoa avoimista kesätyö- ja harjoittelupaikoista maaliskuun loppuun saakka tällä sivulla ja Instagramissa (@rialaiset).

Työnantaja: Lähetä meille linkki yrityksesi avoimen työpaikan hakusivulle. Jos haluat tiedon harjoittelupaikkahausta uutiskirjeeseemme, lähetä lisäksi lyhyt esittelyteksti ja kuvituskuva. Lähetä viestisi RIAn opiskelija-asiantuntijalle osoitteeseen hung.pham a ria.fi

Kesätyöhaku on käynnistynyt vauhdilla - näillä vinkeillä saat kesätöitä!

Alla olevassa kesätyönhaun muistilistasta näet työnhaun tärkeimmät vaiheet. Päivitämme vinkkilistaa säännöllisesti.

  • Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Työnhaku kannattaa aloittaa suunnittelemalla, miten aiot toteuttaa työnhakuprojektiasi. Kun tiedät suunnilleen, millaista työtä olet hakemassa, mitä konkreettisia asioita aiot tehdä työnhakusi eteen ja milloin, ei työnhaku jää viimetinkaan.
  • Iso osa harjoittelupaikka- ja kesätyönhausta avautui jo joulukuun puolella. Varaa siis kalenteristasi riittävästi aikaa kesätyönhaulle viimeistään tänään.
  • Pohdi, millaisia harjoittelu- ja kesätyömahdollisuuksia haluat etsiä. Oletko esimerkiksi ensimmäisen vuoden opiskelija, jolloin harjoittelu kannattaa aloittaa ns. haalariharjoitteluna. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat etenevät haalariharjoittelusta työnjohto- ja suunnitteluharjoitteluun. Työnjohtoharjoittelu on hyvä perusta myös niille, jotka aikovat tulevaisuudessa suuntautua rakenne- tai rakennussuunnittelijoiksi (RI tai RA). Kun tiedät, mitä kesätyöltä toivot ja millaisessa tehtävässä sinulla on eniten annettavaa, on sinun helpompi valita, millaisiin organisaatioihin ja tehtäviin haet.
  • Tutustu etukäteen yritykseen, jonne aiot hakea. Ennen hakemuskirjeen kirjoittamista kannattaa tutustua työnantajan nettisivuihin ja sosiaalisen median kanaviin. Kun saat käsityksen yrityksen työkulttuurista, arvoista ja ajankohtaisista projekteista, osaat paremmin tuoda esille omaa kiinnostustasi ja motivaatiotasi sekä vahvuuksiasi kyseiseen tehtävään ja yritykseen.
  • Kaikkia kesätyöpaikkoja ei ilmoiteta julkisesti haettavaksi, joten etsi myös piilossa olevia kesätyömahdollisuuksia. Piilokesätyöpaikan voi löytää kysymällä rohkeasti kiinnostavista työpaikoista omissa somekanavissa, suoraan kiinnostavilta työnantajilta heidän somekanavillaan tai Linkedinissä tai lähettämällä avoimen hakemuksen. Kesätyöpaikkoja kannattaa tiedustella myös aikaisemmista kesätyö- tai harjoittelupaikoista. Muista kontaktisi myös harrastuksista, perhetutuista ja ystäväpiiristäsi.
  • Kontaktoi rohkeasti. Hyödynnä työpaikkailmoitusten lisätiedustelumahdollisuudet. Ei kuitenkaan kannata soitella turhaan, jos samat asiat ilmenevät jo ilmoituksessa.
  • Valmistaudu huolella haastatteluun. Kun osaat kertoa osaamisestasi ja vahvuuksistasi konkreettisin esimerkein ja annat lisäksi oman persoonasi ja motivaatiosi kyseiseen yritykseen ja tehtävään näkyä, jäät rekrytoijan mieleen. Haastatteluun kannattaa harjoitella etukäteen mietittynä ainakin ”kerro itsestäsi”-kysymykseen ja muihin yleisimpiin työhaastattelukysymyksiin.
  • Tutustu opiskelijoiden harjoittelupalkkasuosituksiin sekä oikeuksiisi työpaikalla hyvissä ajoin. Muista myös, ettei työsopimusta tarvitse allekirjoittaa samana päivänä. Kysy tarvittaessa apua palkkaneuvotteluihin soittamalla tai lähettämällä viestiä edunvalvontapäällikölle Antti Aarniolle.