SPAN-siltakilpailun kestävimmän sillan rakensivat Turun Ammattikorkeakoulun Siltakeisarit!

Kimmo Sandberg (kimmo.sandberg a ria.fi), 7.10.2022

FinnBuildin SPAN-siltakilpailun voittajajoukkueet tullivat Turun AMK:sta

Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Esteettisimmän sillan tittelin sai Siltamaakarit (Turun AMK). Heidän siltansa palkittiin 1500 euron stipendillä. Voittoa perusteltiin siroudella ja tarkalla viimeistelyllä.

Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, niin ikään Siltamaakareiden (Turun AMK) silta palkittiin 1500 euron stipendillä. Kantavuuden ero alkuperäiseen laskelmaan oli 13,2 prosenttia.

Kestävin silta, Siltakeisareiden silta (Turun AMK), sai 2000 euron stipendin. Sillan kantavuus oli 254,1 kg.Näin jatkui FinnBuildissa ammattikorkeakoulujen toistaiseksi katkeamaton voittoputki.

finnbuild23p-2048x1366-1

Aalto-yliopiston joukkue Vääntö sai tuomaristolta erityismaininnan turvallisimman sillan suunnittelusta, sillä kestävyys oli yli 50 prosenttia parempi kuin laskelmissa. 

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat teknologiapäällikkö Joona Pulkkinen (Sweco), suunnittelija Mika Keskisalo (RIA), projektipäällikkö Miro Kierros (Ramboll), toimittaja Daniel Wallenius (Rakennuslehti) ja tekninen johtaja Pekka Talaskivi (RIL).

Onnittelut voittajille!