SyysRIA'22 - Orginaalia tunnelmaa Helsingissä 10.-11.9.2022

Ville Sivunen , Toni Kehusmaa (vsivunen a gmail.com), 6.12.2022

SyysRIA’22 - Orginaalia tunnelmaa! Perinteeksi muodostunut KesäRIA olikin tällä kertaa SyysRIA, joka järjestettiin muutaman vuoden tauon jälkeen aurinkoisessa Helsingissä 10.-11.9.2022.

Perinteeksi muodostunut KesäRIA olikin tällä kertaa SyysRIA. Perinteikkäällä tapahtumalla on pitkät juuret ja banderollin ensimmäiset merkinnät ovatkin säilyneet hyvin jo 70-luvulta. Viimeksi Helsingin RIA on järjestänyt KesäRIA tapahtuman vuonna 2012 teemalla ”Maalla, merellä ja KesäRIA:ssa”. Tänä vuonna HeRIA halusi järjestää juhlat erityisesti, sillä samalla tapahtuman yhteydessä juhlittiin HeRIAn 70v juhlaa. Perinteistä kesätapahtumasta huolimatta tapahtuma ajankohdaksi valittiin alkusyksy kesäkiireiden täyttämien kesäviikonloppujen sijasta. Toimikunta alkoi suunnittelemaan tapahtumaa alkuvuodesta 2021, jolloin oli vielä täysin epäselvää, tullaanko tapahtumaa edes järjestämään korona-pandemian takia. Toimikunnan lähtökohtana koko ajan oli, että tapahtuma saadaan järjestymään – ja järjestyihän se!

01 Toimikunnan avaus

Tapahtuman sloganiksi muodostui ”Orginaalia tunnelmaa” Helsingin olympialaisten 70 vuotisjuhlien innoittamana. Kaksipäiväinen tapahtuma pidettiin 10.-11.9.2022. Tapahtumapaikan päänäyttämön tarjosi uusi Scandic Grand Central Helsinki. Hotellissa pidettiin tapahtuman avaus sekä kuultiin ammattiluennot tilaisuuden avauksessa. Rakennussuunnittelija Minerva Ahokanto piti esittelyn hotellin korjaus- ja laajennus hankkeesta sekä tietokirjailija Kalle Virtapohja piti mielenkiintoisen esitelmän olympialegenda Paavo Nurmen rakentaja- ja grynderihistoriasta.

P9102033

Tapahtuman muuhun ohjelmaan kuului olympiahenkinen opastettu kiertoajelu Helsingin olympialaisten 1952 suorituspaikoilla ja muissa olympialaisten keskeisimmissä paikoissa. Kiertoajelun lomassa oli järjestetty käynti olympiastadionin upouudessa urheilumuseossa nimeltään TAHTO.

P9102043 02 Urheilumueso yleiskuva

Lauantai-illan kruunasi HeRIAn 70-vuotisjuhlaillallinen livebändin nostattamassa mahtavassa tunnelmassa. Iltajuhlassa palkittiin ansioituneita rialaisia, joista HeRIA:n jäsenistä palkittiin kultaisella ansiomerkillä liiton ja HeRIA:n entinen puheenjohtaja RI Pekka Kampman. Hopeisella ansiomerkillä palkittiin RI Tuomas Koski-Lammi, RI Ville Sivunen, RI Marjukka Nio, RI Hanna Terho, RI Jari Lahtinen, RI Anna-Riitta Kallinen, RI Riina Linnas. Pronssisen ansiomerkin saivat RI Panu Flankkumäki, RI Riku Mujunen, RI Aki Muhonen,RA Miia Pajunen ja RI Tuomas Mäkitalo.

03 Iltajuhla
03 Iltajuhla Pekka 03 Iltajuhla palkitut 03 Iltajuhla konkareita

Sunnuntain ohjelma alkoi osallistujien etukäteen valitsemalla ohjelmalla. Vaihtoehtoina olivat: ulkopakopeli Töölössä, opastetut kävelykierrokset historiallinen Esplanadi ja kansallisaarteiden kaupunki sekä opastettu kierros Kansallismuseossa; Kansallismuseon helmet.

04 Kansallismuseo
05 Lounasta odotellessa

Tapahtuma päätettiin Musiikkitalolle, jossa nautittiin lounas sekä pidettiin päätöspuheenvuorot. Samassa yhteydessä luovutettiin tapahtuman perinteikäs banderolli Etelä-Pohjanmaan RIA:lle, joka otti vetovastuun seuraavasta KesäRIA tapahtumasta.

05 Banderollin luovutus 04 Sunnuntairyhmä

Helsingin RIA haluaa kiittää jäseniään ja muiden paikallisyhdistysten aktiiveja tapahtumaan osallistumisesta sekä yhteistyökumppaneitaan tapahtuman tukemisesta.

Ja myös omalle toimikunnallemme iso kiitos; Mari Anttila, Katrina Kukkonen, Henna Pajunen, Ilkka Laine, Tuomas Harju, Aki Muhonen, Toni Kehusmaa, Tuomas Mäkitalo, Niko Holli ja Ville Sivunen!

20220909 175735

Valokuvat: Ari Harju, Risto Haukka, Ville Sivunen, Katrina Kukkonen