Laatu edellä vuoteen 2019

Kimmo Sandberg (kimmo.sandberg a ria.fi), 22.1.2019

Vuosi 2018 on loppusuoralla ja joulunaika rupeaa lähestymään kovalla vauhdilla. Rakentamisen alueella on erilaisten ennusteiden mukaan vilkkain huippu saavutettu, ainakin asuntopuolella on ennakoitu ensi vuodelle hieman tätä vuotta vähemmän uudisasuntojen aloituksia.

Kuluneella viikolla pidettiin yhdistyksemme vuosikokous ja allekirjoittaneen osalta on päättymässä ensimmäinen kaksivuotiskausi HeRIA ry:n puheenjohtajana. On siis hieman aika arvioida mitä asioita on tehty toiminnassamme hyvin ja missä olisi parantamisen varaa. Omasta mielestäni olemme järjestäneet hyviä tapahtumia, toki ehkä tarjonta olisi voinut olla monipuolisempaa, eli osin tapahtumat ovat olleet keskenään samankaltaisia. Tähän on osittain ollut varmasti syynä tiettyjen henkilöiden suurempi aktiivisuus tapahtumien järjestämisessä ja osin varmasti järjestämisen helppous samalla kaavalla, eli myös monen hallituksen jäsenemme ajankäyttöä on rajoittanut voimakkaat työkiireet.

Kiitän vuosikokousta ja jäsenistöämme luottamuksesta, pääsen jatkamaan seuraavan kaksi vuotta yhdistyksemme puheenjohtajana ja uskon, että nyt päästään enemmän vielä kehittämään toimintaa, kun tietyt peruskuviot hallituksen puheenjohtajan toimessa ovat entuudestaan tuttuja. 

Tulevien kahden vuoden aikana meidän tulee myös miettiä mitä haluamme paikallisyhdistystasolla olla 2020-luvulla, eli jonkinlainen visioprojekti tulee tältä osin ajankohtaiseksi, projektin muoto ja aikataulu tarkennetaan hallituksen kokouksissa alkuvuonna. RIA-liiton tasolla tehdään myös varmasti vastaavaa työtä ja tätä pitää tietyllä tasolla toki synkronisoida oman visiomme kanssa. Lisäksi tässä työssä tulee toki tehdä yhteistyötä muiden RIAn paikallisyhdistysten kanssa.

Tuomas Koski-Lammi
HeRIA ry, hallituksen puheenjohtaja