Haku rakennusarkkitehtiopintoihin

Tuula Napola (tuula.napola a ria.fi), 26.2.2021

Yhteishaku korkeakouluihin alkaa 17.3. ja päättyy 31.3.2021 klo 15.00.

Rakennusarkkitehdin tutkintokoulutusta annetaan neljässä ammattikorkeakoulussa: Metropoliassa, Savoniassa, Oamk:issa ja TAMK:issa. Rakennusarkkitehtikoulutuksen kevään 2021 soveltuvuuskoe on päätetty pitää etäkokeena kuten viime vuonnakin. Soveltuvuuskoe tehdään verkossa 4.5.2021.
Neljään kouluun otetaan opiskelemaan yhteensä noin 120 opiskelijaa. Kaikki oleellinen tieto yhteishausta löytyy osoitteesta Opintopolku.fi.

Rakennusarkkitehtien soveltuvuuskoe
Rakennusarkkitehtikoulutukseen hakevan tulee osallistua sekä AMK-valintakokeeseen että rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeeseen. Käytössä on myös todistusvalinta, katso hakusivut ja www.ammattikorkeakouluun.fi
HUOM! Kaikki hakijat osallistuvat soveltuvuuskokeeseen! Hakijan pitää tutustua huolellisesti koulujen rakennusarkkitehtisivustoilla soveltuvuuskokeesta annettaviin ohjeisiin! Vanhoja valintakoetehtäviä löytyy Metropolian rakennusarkkitehti -sivustolta.

Valintaperusteena AMK-valintakokeen rinnalla on valinta ylioppilastutkinnon sekä ammatillisen perustutkinnon perusteella. Näihin valintaperusteisiin kannattaa tutustua huolella opintopolku.fi sivustolla sekä koulujen hakusivustoilla.

AMK-valintakoe on samanlainen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe kuin viime vuonna, mutta se on muuttunut sitä edellisistä vuosista. Kokeen suoritusajan hakija voi valita useasta eri päivästä. Kokeeseen sisältyy kaikille hakijoille yhteisiä osioita sekä eri koulutusalojen omia osioita. Lisätietoa löytyy mm. ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta. Hakijan tulee ottaa tarkasti selvää kokeen suoritustavasta.

Koronaviruksen vaikutus valintakokeisiin
Kevään 2021 rakennusarkkitehtuurin soveltuvuuskoe on päätetty pitää verkossa etäkokeena. Näin kaikille hakijoille taataan turvallinen osallistuminen. Kokeen suorittamisen ohjeita tulee seurata ko. koulujen hakusivuilta.

Yleisesti tietoa yhteishausta:
www.opintopolku.fi
www.ammattikorkeakouluun.fi/

Linkit RA-koulujen hakusivustoihin:
Metropolia Amk
TAMK
OAMK
Savonia

Näyttökuva 2021-2-26 kello 8 17 38