Pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti

Tentti on tarkoitettu kaikille niille pääsuunnittelijan pätevyyttä hakeville, jotka eivät voi korvata pätevyyden myöntämisen edellytyksenä olevaa pääsuunnittelutenttiä kokemuksella.

Rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet FISE Oy:n pätevyydentoteamisjärjestelmään kuuluva pääsuunnittelijan pätevyydentoteamisen valtakunnallinen tentti on tarkoitettu kaikille niille pääsuunnittelijan pätevyyttä hakeville, jotka eivät voi korvata pätevyyden myöntämisen edellytyksenä olevaa pääsuunnittelutenttiä kokemuksella. Tentti koostuu 6 kysymyksestä, jotka emeritusprofessori Kari Salonen valitsee tenttikysymyspankista.

Mukaan tenttiin tarvitaan vain kynä ja kumi – muu tarvittava materiaali jaetaan tentin järjestäjän toimesta.

Tentin hyväksytysti suorittamiseksi osanottajan tulee vastata kuudesta kysymyksestä valitsemaansa viiteen siten, että jokaisesta kysymyksestä kertyy pisteitä ja että saavutettujen pisteiden yhteismäärä on vähintään 60 % tentin maksimipisteistä. Jokaisesta tenttikysymyksestä voi saada korkeintaan 5 pistettä, jolloin koko tentin maksimi pistemäärä on 25 pistettä. Hyväksytysti suoritettu tentti on voimassa 5 vuotta.

Pääsuunnittelijan valtakunnallinen pätevyystentti järjestetään vuosittain huhtikuun ja lokakuun 3. viikon tiistaina klo 13:00 – 16:00. Tenttipaikoiksi tarjotaan Helsinkiä, Tamperetta ja Oulua – toteutuminen riippuu ilmoittautumismääristä.

Tentin hinta on 200 euroa + alv 24 %.

Lisätietoa tentistä ja pääsuunnittelijan pätevyydestä pätevyyslautakunnan sihteeriltä Pia Selroosilta, pia.selroos a safa.fi ja 041 528 2952.

Katso myös

  • Ajankohta:
  • 16.4.2024 13:00 - 16:00
  • Paikka:
  • Helsinki, Tampere, Oulu
  • Järjestäjä:
  • SAFA